سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

تیاور؛ اشتغال روستایی و احیاء جنگل های هیرکانی مقالات بازاریابی

تیاور؛ اشتغال روستایی و احیاء جنگل های هیرکانی
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - سیما و سعید سالها به عشق طبیعت سفر کرده اند، هزاران کیلومتر ایرانگردی کرده اند و از بکرترین نقاط این طبیعت منحصر به فرد لذت بردند. تا اینکه بالاخره تصمیم گرفتند با رهایی از بندهای زندگی شهری به ریشه و اصالتشان یعنی طبیعت برگردند.
زمانیکه بستر زندگی در طبیعت گیلان برایشان فراهم شد، تیاور متولد شد. تی یاور در زبان شیرین گیلکی به معنای یار و یاور تو است که آنها آن را اینطور تعبیر میکنند : تیاور، یار و یاور زمین.
شروع به کار تیاور با محصولات کشاورزی گیلان
تیاور، رسالتشان در زندگیست؛ سعید و سیما با تامین محصول، مستقیم از کشاورزان، براساس اصول تجارت منصفانه ارزش افزوده زحماتشان را به خودشان برمیگردانند، کشاورزان به دلایل مختلف گاهی مجبور می شوند محصول را قبل از برداشت، به قیمتی بسیار کمتر از آنچه شایسته است بفروشند و پس از برداشت فقط خستگی بر تنشان می ماند و اگر پس از برداشت، محصولی برای فروش باقی مانده باشد، بازهم سودش به جیب دلالان خواهد رفت.
بچه های تیاور تلاش می کنند، محصولات با کیفیت را از کشاورزان زحمتکش با رعایت اصول تجارت منصفانه، با قیمت مناسب و عادلانه خریداری کنند و این محصولات را در بسته بندی های شایسته، به مشتریان عرضه کنند و از همه مهمتر، درآمد حاصل از این اشتغال زایی را صرف احیاء جنگل های هیرکانی می کنند.
بچه ها برای طراحی مدل کسب و کار، مدلهای متنوعی رو بررسی کردند و در نهایت از طبیعت الهام گرفتند، "از طبیعت برای طبیعت"، این چرخه، با محصولات کشاورزی که طبیعت به ما بخشیده است آغاز می شود و دوباره با حس و انرژی مضاعف به طبیعت باز می گردد، تا این چرخه بتواند برای همیشه به حیاتش ادامه دهد.
طراحی یک چرخه طبیعی برای احیاء جنگلهای هیرکانی
برای احیاء جنگلهای هیرکانی که به سرعت در حال تخریب است روش های گوناگونی وجود دارد، در واقع تیم تیاور در زمان شروع به دنبال سخت ترین روش رفتند؛ احیاء از طریق ایجاد خزانه بذر درختان هیرکانی، حدود دو ماه، دو نفری شروع به تحقیق کردند تا برخلاف نیت شان، به دلیل عدم مهارت به طبیعت آسیب نزنند، برای این کار از مطالعه کتاب و مقالات، جستجو در اینترنت، مشورت با اساتید دانشگاه، همفکری با افراد بومی استفاده کردند.
تیم تیاور 7 گونه از درختان بومی جنگلهای هیرکانی را انتخاب کردند، پس از جمع آوری بذرها، و کاشت آنها نیاز به نگهداری یکساله از نهال ها داشتند تا نهال ها پس از آنکه امکان انتقال به عرصه را پیدا کردند، به عرصه های تخریب شده منتقل شوند اما پس از گذر از چالش های جمع آوری بذر که در نقاط مختلفی پراکنده هستند، در کاشت و نگهداری و تبدیل شدن آنها به نهال، چالشی اساسی تر وجود داشت و آن؛ پیدا کردن عرصه تخریب شده ای ست که قرق و تحت حفاظت باشد. قرق و حفاظت واقعی از عرصه های جنگلی خیالشان را از این جهت که زحماتشان به هدر نخواهد رفت راحت می کرد. در نهایت به صورت موازی در حال آماده سازی زیرساختی یکپارچه برای ایجاد یک گلخانه در نزدیکی جنلگهای هیرکانی هستند تا ضمن احیاء نسبت به قرق و حفاظت نهال های کاشته شده اقدام کنند.
در ادامه مسیر تصمیم میگیرند، چنانچه تیم های مشابه ای به صورت هدفمند و مشخص به فعالیت های درختکاری می پردازند از همکاری مادی، معنوی در جهت احقاق هدفشان دریغ نکنند و به همین منظور اخیرا تفاهم نامه ای با موسسه سبزکاران بالان منعقد کردند به منظور کاشت نهال های بومی در منطقه لیشک سیاهکل، منطقه ای 90 هکتاری از جنگلهای هیرکانی که سابقا تخریب شده و در حال حاضر ضمن قرق و حصارکشی منطقه نسبت به کاشت نهال، آفت کشی، آبیاری دوره ای و آموزش به مردم بومی اقدام شده است.
اصلی ترین محصول تیاور، کره بادام زمینی
سعید و سیما قریب به دو ماه در حال بررسی محصولات مختلف کشاورزی بودند. با تامین کنندگان زیادی صحبت و مذاکره کردند از غرب تا شرق گیلان سفر رفتند، از ارتفاعات شفت، روستای سیاهمزگی گرفته تا ارتفاعات اشکورات. و در این بین به یکی از استراتژیک ترین نقاط گیلان، آستانه اشرفیه رسیدند، شهری نزدیک به سفید رود با خاک بسیار حاصلخیز، که همجواری این مردم با این خاک می شود بادام زمینی درجه یک، وقتی این محصول مستقیم از کشاورز تهیه می شود و بدون افزودنِ ناخالصی، مستقیم به یک کره بادام زمینی خالص تبدیل می شود، نتیجه ی آن چیزی جز تولد اصلی ترین محصول تیاور نخواهد بود، کره بادام زمینی ای که مشتری های خاص و ثابت خودش را دارد. چرا که از بادام زمینی درجه یک تهیه می شود و در پروسه فرآوری آن، هیچ افزودنی اضافه نمی شود، طبق قوانین ایالت متحده، محصولی می تواند لیبل کره بادام زمینی دریافت کند که حداقل 90 درصد آن بادام زمینی باشد، تیم تیاور، در ایران؛ کره بادام زمینی ای دارد که صد در صد از بادام زمینی خالص و درجه یک تهیه شده است.
یکی دیگر از اساسی ترین محصولات کشاورزی تیاور، چای و دمنوش
از روحیه ی ماجراجوی بچه ها پیداست که کنجکاوی عنصر اصلی زندگی شان است بنابراین برای تامین هر محصولی به صورت حضوری به منطقه مشهور اون محصول سر می زنند. درست است که اصالت سعید به گیلان برمیگردد اما می گویند ما هم مثل خیلی از مردم فکر میکردیم بهترین چای متعلق به لاهیجان است پس با سفر به شرق گیلان و تحقیق بسیار از مردم بومی متوجه شدیم که املش با 33 درصد تولید برگ چای سبز بزرگترین تولید کننده چای در کشور است و علت شهرت لاهیجان به دلیل وجود کارخانه های متعدد چای در آن است. در صورتیکه بیشترین باغ های چای در املش قرار دارد، بنابراین برای تهیه چای با کیفیت تمرکزشان را گذاشتند روی باغ های بی نظیر چای املش، در این مسیر دوستهای فوق العاده ای پیدا کردند، کشاورزان و باغ دارهای درجه یک و با سوادی که چای های تخصصی و دست پیچ یا در اصطلاح عمومی چای دست ساز فوق العاده ای هم تولید می کنند، بنابراین تیاور علاوه بر چای سرگل بهاره، چای قلم بهاره، چای قهوه خانه ای و چای سبز، یک چای تخصصی هم دارند به اسم چای دست پیچ که مسیر کیفی آن از باغ چای تعریف می شود و تمام فرآیند تولید چای در کارخانه در این مدل از چای تیاور با دست های ارزشمند کشاورزان انجام می شود.

سیاست و بازاریابی


سایر محصولات کشاورزی تیاور
تیاور تا امروز موفق به تامین محصولاتی همچون بادام زمینی و کره بادام زمینی آستانه اشرفیه، عسل طبیعی ییلاقات و عسل طبیعی جنگل، روغن زیتون خالص، چای سیاه و سبز املش، گل گاوزبان اشکورات، برنج قهوه ای آستانه اشرفیه از کشاورزان زحمتکش گیلان شده است. که برای تامین تک تک این محصولات کیلومتر ها سفر کرده اند و با انسان های ناب و زحمتکش بسیاری دوست شدند، با مراحل کاشت، داشت و برداشت تک تک این محصولات آشنا هستند و در نهایت نسبت به افزودن این محصولات به سبد محصولات تیاور اقدام کردند، چرا که باور دارند اعتماد مردم بزرگترین سرمایه شان است و باید این سرمایه ارزشمند را حفظ کنند.
میزان پیشرفت طرح احیاء جنگلهای هیرکانی
سیما و سعید با عشق به طبیعت این مسیر رو آغاز کردند و انگیزه اصلی شان برای توسعه تیاور، احیاء و تداوم حیات هیرکانی ست، جنگلهای ارزشمندی که سالهای سال از حضور در آن بی نهایت لذت برده اند، بچه ها از اولین ماه شروع به کار تیاور به صورت موازی علاوه بر تحقیق در خصوص محصولات کشاورزی، نسبت به کسب دانش در خصوص گونه های مختلف درختان هیرکانی، گسترش این بخش از کار هم تلاش کرده اند و تا امروز (شهریور 1400) موفق شدند با درآمد حاصل از این اشتغال زایی، بیش از 1.450 بذر و نهال بومی در جنگلهای هیرکانی بکارند . سعید و سیما معتقد هستند در این پروسه تنها نبودند و تک تک کسانی که از تیاور خرید کردند و به صورت معنوی حمایتشان کردند در این کار ارزشمند و ماندگار سهیم هستند.
تیاور، یار و یاور زمین.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/217868/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

جدال اپل و اسپاتیفای بر سر قوانین اپ استور همچنان ادامه دارد

کوالکام از تراشه اسنپدراگون X پلاس رونمایی کرد؛ سلاح اقتصادی ویندوزی‌ها برای نبرد با مک‌بوک‌ها

ارتباط مغز و کامپیوتر؛ رقیب چینی تراشه نورالینک ایلان ماسک معرفی شد

گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود

سناتو آمریکایی خواستار جلوگیری از فروش تمام کالاها به هواوی شد

موجودات فضایی‌ بازی Exodus نژادهای متنوعی خواهند داشت

تلگرام با 15 قابلیت جدید نفس را در سینه واتساپ حبس کرد

اپل واچ سری X احتمالا از مادربرد با طراحی باریک‌تر استفاده خواهد کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

اولین گوشی مون‌دراپ با 2 جک هدفون و نمایشگر اولد 120 هرتز رونمایی شد

آمریکا برای اولین‌بار خلبان هوش مصنوعی را در یک آزمایش هوایی در مقابل انسان قرار داد

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

گزارش درآمد سه ماهه متا اعلام شد؛ سقوط 16 درصدی سهام غول فناوری

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

«صفحه اول اینترنت» برای تمرکز بیشتر بر دیدگاه‌ها، آپدیت شد

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

مطالبه‌گری؛ مهمترین برنامه عملیاتی بنیاد شهید و امور ایثارگران در دولت سیزدهم

بررسی گوشی Redmi 10 5G؛ اقتصادی و پرطرفدار

هوش مصنوعی و احتمال جنگ و فروپاشی اجتماعی

کیش برترین منطقه آزاد در حوزه‌ی اقتصادی شد

تردز حالا 150 میلیون کاربر ماهانه دارد

کیش در صدر مناطق آزاد نشست/ تقدیر ویژه‌ی معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر اقتصاد از مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان رتبه‌ی برتر روابط عمومی و تصویرسازی

داستان عاشقانه سمی یک پروانه!

تقاضا برای هدست ویژن پرو اپل رو به کاهش است

مایکروسافت حجم آپدیت‌های ماهانه ویندوز 10 را به‌شدت کاهش داد

دیدار چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

قیمت HDD سیگیت و وسترن دیجیتال افزایش یافت

جو بایدن لایحه «فیلترینگ یا فروش تیک تاک» را امضا کرد؛ مدیرعامل پلتفرم چینی: جایی نمی‌رویم

نانوگرافن پروانه‌ای برای استفاده در حوزه کوانتومی ساخته شد

سامسونگ شارژر جدید 50 واتی USB PD خود با دو پورت Type-C را معرفی کرد

موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی 6 سیلندر

تست موفق اولین موتور 6سیلندر ایرانی

استاندار ایلام: از عملکرد اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان رضایت داریم

تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه

گوشی خوش‌قیمت جدید اوپو از شارژ 100 وات پشتیبانی می‌کند

غول باستانی که کوسه‌های سفید امروزی را کوتوله می‌کند!

اپل ظاهراً در تأمین نمایشگر OLED آیپد پرو 11 اینچی با محدودیت‌هایی روبه‌رو است

سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟

3 فضانورد چینی امروز راهی ایستگاه فضایی‌شان می‌شوند

غفلت از سرکشی به خانواده های شهدا پذیرفتنی نیست

هوش مصنوعی متن‌باز جدید اپل معرفی شد؛ پردازش بدون نیاز به اینترنت

این عینک، زبان اشاره را ترجمه می‌کند

مخترع ایرانی مدال برنز نمایشگاه اختراعات ژنو 2024 را کسب کرد

تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان

دو گوشی قدیمی به پایان چرخه عمر رسیدند و دیگر آپدیت نمی‌شوند