سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

آلودگی هوا چگونه می‌تواند موجب آلزایمر شود؟ نکات خواندني

آلودگی هوا چگونه می‌تواند موجب آلزایمر شود؟
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا / دانشمندان می‌گویند «مگنتیت»(magnetite) که یک ذره کوچک موجود در آلودگی هواست، می‌تواند موجب شروع علائم آلزایمر شود.
یک مطالعه جدید از ارتباط جدیدی میان آلودگی هوا و بیماری آلزایمر پرده برداشته است. آلزایمر وضعیت ناتوان کننده‌ای است که در نهایت منجر به از دست دادن حافظه، زوال شناختی و کاهش کیفیت زندگی می‌شود.

به نقل از آی‌ای، اکنون دانشمندان در یک مطالعه جدید دریافته‌اند که ذره‌ای کوچک به نام مگنتیت که در آلودگی هوا دیده می‌شود، می‌تواند باعث شروع علائم بیماری آلزایمر شود.
مگنتیت چیست و چگونه بر مغز تأثیر می‌گذارد؟
مگنتیت یک ترکیب اکسید آهن مغناطیسی است که توسط فرآیندهای احتراق در دمای بالا نظیر آنچه در اگزوزهای وسایل نقلیه، سوختن چوب، نیروگاه‌های زغال سنگ، اصطکاک لنت ترمز و سایش موتور وسایل نقلیه ایجاد می‌شود.
مگنتیت یک آلاینده معمولی هواست که می‌تواند از طریق بینی وارد مغز شود. همچنین می‌تواند از سد خونی مغزی که یک لایه محافظ است که از رسیدن مواد مضر به مغز جلوگیری می‌کند، عبور کند.
مگنتیت زیر میکروسکوپ
پژوهشگران به سرپرستی دانشیاران پروفسور سیندی گوناوان و دانشیار کریستین مک گراث در دانشگاه فناوری سیدنی(UTS) با دانشمندانی دیگر در استرالیا و سنگاپور همکاری کردند تا رابطه بین آلودگی هوا و سلامت مغز را عمیق‌تر درک کنند.
مطالعه پیشگامانه آنها موش‌ها و سلول‌های عصبی انسان را در آزمایشگاه در معرض ذرات سمی آلودگی هوا قرار داد تا نقش آنها در ایجاد بیماری آلزایمر را درک کند.
پروفسور گوناوان می‌گوید: در حالی که کمتر از یک درصد موارد آلزایمر منشأ ژنتیکی دارند، به نظر می‌رسد انتخاب‌های محیطی و سبک زندگی تأثیر عمده‌ای بر این بیماری دارند. مطالعات قبلی به ارتباط بین آلودگی هوا و آلزایمر اشاره کرده‌اند. این اولین موردی است که تجزیه و تحلیل می‌کند که آیا ذرات مگنتیت متصل به مغز می‌توانند علائم آن را تحریک کنند یا خیر.
وی افزود: با این حال، این اولین مطالعه‌ای است که به بررسی این موضوع می‌پردازد که آیا وجود ذرات مگنتیت در مغز واقعا می‌تواند منجر به علائم آلزایمر شود یا خیر.
بیماری آلزایمر
آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است که معمولا به کندی آغاز می‌شود و به تدریج رو به وخامت می‌رود. آلزایمر علت بروز 60 تا 70 درصد موارد دمانس یا زوال عقل است و رایج‌ترین علامت ابتدایی این بیماری، اختلال در حافظه کوتاه‌مدت و مشکل در به یاد آوردن اتفاقات اخیر است.
با پیشرفت بیماری آلزایمر، علائم آن می‌تواند شامل مشکلات زبانی، مشکل در آگاهی از موقعیت(گم‌شدن)، نوسان خلقی، از دست دادن انگیزه، اهمال و بی‌توجهی نسبت به خود و مشکلات رفتاری باشد. این بیماری بسیاری از خصوصیات رفتاری و هیجانی افراد را نیز تحت تأثیر قرار داده و سبب بروز ناراحتی‌هایی از قبیل علائم افسردگی(شامل فقدان احساس لذت، بی‌قراری، افسردگی، کاهش اشتها و وزن، عدم وجود تمرکز و احساس گناه)، علائم روانی(شامل توهم، هذیان و سوءظن) و نیز رفتارهایی مثل آشفتگی، سرگردانی، پرخاشگری و خشونت می‌شود.
با وخیم‌ شدن آلزایمر، بیمار معمولاً از خانواده و جامعه کناره‌گیری می‌کند و به‌ تدریج فعالیت‌های بدنی از دست می‌رود که در نهایت منجر به مرگ می‌شود. هر چند سرعت پیشرفت آلزایمر می‌تواند متفاوت باشد اما امید به زندگی معمول پس از تشخیص این بیماری، 3 تا 9 سال است.
علت بیماری آلزایمر چندان شناخته‌ شده نیست. عوامل خطر محیطی و ژنتیکی مختلفی با ایجاد این بیماری مرتبط دانسته شده‌ است.
تشخیص آلزایمر با بررسی سابقه بیمار و انجام آزمون شناختی با استفاده از تصویربرداری پزشکی و آزمایش خون برای حذف سایر علل احتمالی انجام می‌شود، اما برای تشخیص قطعی آلزایمر، آسیب‌شناسی بافت مغز لازم است که البته این آزمایش تنها پس از مرگ بیمار می‌تواند انجام شود.
تاکنون دارو یا مکملی که خطر این بیماری را کاهش دهد پیدا نشده‌ است. همچنین تاکنون راهی برای توقف یا جلوگیری از پیشرفت این بیماری شناخته نشده، اما برخی درمان‌ها به بهبود علائم بیماری کمک می‌کنند.
طبق آمار موجود در سال 2015، حدوداً 29/8 میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری آلزایمر مبتلا بوده‌اند و در سال 2020 حدود 50 میلیون نفر مبتلا به اشکال مختلف دمانس شناسایی شده‌اند. آلزایمر اغلب اوقات در افراد بالای 65 سال بروز می‌کند، اما حدود 10 درصد بیماران در دهه 30 تا 60 زندگی خود دچار آلزایمر زودرس می‌شوند. همچنین زنان بیشتر از مردان به آلزایمر دچار می‌شوند.
یک دنباله سمی در مغز
در طول این مطالعه چهار ماهه، موش‌های سالم و مستعد ژنتیکی در معرض آهن، مگنتیت و هیدروکربن‌های دیزلی قرار گرفتند. مگنتیت به طور مداوم آسیب‌های آلزایمر مانند از دست دادن سلول‌های ضروری مغز، تجمع پلاک آمیلوئید و افزایش استرس، اضطراب و اختلال حافظه کوتاه مدت در موش‌های در معرض مگنتیت را نشان می‌داد.
پروفسور مک‌گراث می‌گوید: مگنتیت یک آلاینده هوای فراگیر است که در اگزوز وسایل نقلیه، سوختن چوب، فعالیت نیروگاه‌ها و حتی از طریق ساییدگی لنت ترمز ایجاد می‌شود. ما این ذرات را نفس می‌کشیم و آنها توانایی آزاردهنده‌ای برای ورود به مغز از طریق مجرای بینی ما دارند و از سد خونی مغزی عبور می‌کنند.
پیوند کلیدی التهاب
مگنتیت هم در موش‌ها و هم در سلول‌های انسانی موجب ایجاد یک پاسخ ایمنی می‌شود که منجر به التهاب و استرس اکسیداتیو می‌شود که به زوال عقل کمک می‌کند.
دکتر شارلوت فلمینگ، یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: به نظر می‌رسد که مگنتیت حتی در موش‌های سالم نیز باعث تخریب عصبی می‌شود که این یافته نگران‌کننده است.
این بدان معناست که هر فردی که در معرض ذرات مگنتیت در هوا قرار می‌گیرد، بدون توجه به زمینه ژنتیکی یا سایر عوامل خطر، به طور بالقوه ممکن است به بیماری آلزایمر مبتلا شود. بنابراین نظارت و تنظیم سطوح مگنتیت در هوا و افزایش آگاهی در مورد خطرات بالقوه آلودگی هوا برای سلامتی ضروری است.
این نتایج مستلزم توجه متخصصان و سیاستگذاران سلامت است و اقدامات فوری را برای کاهش آلودگی هوا برای سلامت مغز پیشنهاد می‌کند. افزودن مگنتیت به آستانه‌های ایمنی و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای وسایل نقلیه و نیروگاه‌ها باید برای محافظت از مردم در برابر خطرات بیماری‌های عصبی در اولویت قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/736345/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هوش مصنوعی اختصاصی کشور امارات برای رقابت با بزرگان دنیا معرفی شد

تشریح آخرین وضعیت ماهواره «پارس1»/ساخت نمونه اصلاح شده تا پایان سال

آپدیت iOS 17.5 با قابلیت تشخیص ردیاب‌های بلوتوثی ناشناس برای آیفون منتشر شد

کشف نشانه‌هایی از ذره‌ای مرموز به نام «گلوله چسبناک»

بازی بتل رویال Sonic Rumble برای پلتفرم موبایل معرفی شد؛ تریلر آن را ببینید

تقدیر نماینده ولی فقیه در استان از مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان

بنیاد گیلان، دستگاه برتر در ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر شد

فلسفه وجودی بنیاد شهید و امور ایثارگران ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

آیین تجلیل از دختران شاهد به مناسبت روز دختر در همدان

35 بازی پلی استیشن پلاس را ترک خواهند کرد

کورتانا بازنشسته شد؛ اما روحش دست از سر مایکروسافت برنمی‌دارد

اطلاعات تازه‌ای از بازی ترسناک OD هیدئو کوجیما فاش شد

هوش مصنوعی «عالم‌گیر» GPT-4o رونمایی شد؛ حیرت‌انگیز، پرسرعت و رایگان!

ویدیویی ترسناک از کارخانه ساخت ربات انسان نما در چین

سریعترین پهپاد جهان را در اینجا ببینید

تکامل چگالی سیاهچاله

درمان غیر تهاجمی آسیب نخاعی ممکن می‌شود

آیین بدرقه زائران ایثارگر حج تمتع در استان البرز برگزار شد

اختصاص تنها 5 درصد از سهمیه حج تمتع به خانواده‌های شاهد و ایثارگر

گوشی گلکسی A54 دارید؟ این دکمه را بزنید!

تلویزیون‌های خوش‌قیمت پیشرفته TCL با روشنایی چشمگیر معرفی شدند

شاهکار مهندسی SpaceX

تجربیات پایتخت و اصفهان در خدمت کیش/ رحیم سرهنگی و انتخاب مدیران جوان، آگاه و خبره

مادر شهیدان والامقام «محمدعلی و یوسف جاموسی» آسمانی شد

ویوو X100 اولترا با دوربین پریسکوپ 200 مگاپیکسلی معرفی شد

آیا جیسون در GTA 6 مامور مخفی پلیس است؟

هوش مصنوعی یاد گرفته چطور انسان‌ها را فریب دهد!

عناوین بعدی بازی Call of Duty لو رفت؛ بازگشت دو سری محبوب با داستان‌های جدید!

نسخه‌ی کامپیوتر گوست آو سوشیما در 180 کشور در دسترس نخواهد بود

شیشه‌های آینده از بامبو ساخته می‌شوند!

سرپرست شرکت عمران، آب و خدمات کیش منصوب شد

شبیه‌ساز بازی‌های پلی استیشن 1 برای آیفون منتشر شد

ابتکار عجیب اینتل برای مدیریت دمای درگاه‌های PCIe

رشیدی کوچی: «طرح صیانت» بداخلاقی و لج‌بازی با مردم است

فضا؛ یک عاشقانه سخت

مغز خاطرات عجیب را بیشتر به یاد می‌آورد

بازی/ Cooking Center؛ آشپزی حرفه‌ای

سامسونگ نقش نسبتاً پررنگی در اپل ویژن پرو 2 خواهد داشت

تولید مدل ارزان‌تر و باریک‌تر گلکسی زد فولد 6 لغو شد؟

یک کشف جدید در مرکز کهکشان

ایده جالب مدیرعامل OpenAI: درآمد همگانی از هوش مصنوعی

ساخت تلسکوپ رادیویی غول‌پیکر چین تکمیل شد

هوش مصنوعی تقلب را یاد گرفت!

روایتگری از شهدا یک امر ضروری است / زنده نگه داشتن آرمانهای شهدا یک تکلیف بزرگ است

تاریخ رونمایی ریلمی GT 6T مشخص شد

مایکروسافت 4 میلیارد دلار در فرانسه سرمایه‌گذاری می‌کند

کشف ابرمدار مغزی که التهاب را مدیریت می‌کند

معرفی ربات جین‌وست؛ با ربات خرید هوشمند را تجربه کنید

گردش زمین و درخشش شفق‌های قطبی بر بلندای کوهستان سبلان؛ اردبیل

زمان در هنگام ورزش کند می‌گذرد!