سیاست و بازاریابی

آخرين مطالب

از بین بردن یکی از عوارض آزاردهنده شیمی‌درمانی با نور و صدا نکات خواندني

از بین بردن یکی از عوارض آزاردهنده شیمی‌درمانی با نور و صدا
  بزرگنمايي:

سیاست و بازاریابی - ایسنا /اگر شما یا آشنایانتان مراحل شیمی‌درمانی را پشت سر گذاشته باشید، ممکن است با عارضه جانبی که معمولا تحت عنوان «مغز شیمیایی» نامیده می‌شود، آشنا باشید. اکنون دانشمندان با استفاده از نورهای چشمک‌زن و اصواتی در فرکانس مشخص، راه ساده‌ای برای محافظت از سلول‌های مغز در برابر آسیب ایجاد کرده‌اند.
شیمی درمانی یکی از بهترین درمان‌ها برای بسیاری از سرطان‌ها است، اما متاسفانه اثرات آن در سراسر بدن از جمله مغز احساس می‌شود.
به نقل از نیواطلس، بیماران اغلب عارضه «مه مغزی» را گزارش می‌کنند که بر حافظه، تمرکز و تصمیم‌گیری تاثیر می‌گذارد و برای آنها مشکل ایجاد می‌کند و بر تفکر و رفتار آنها تاثیر می‌گذارد.
در حالی که به طور معمول پس از پایان شیمی‌درمانی این عوارض از بین می‌رود، می‌تواند یک وقفه ناامید کننده در زندگی روزمره برای چندین ماه باشد.
اکنون یک مطالعه جدید توسط محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) ممکن است یک درمان نسبتا ساده را برای مقابله با این اثرات نامطلوب کشف کرده باشد و از همه بهتر، این درمان کمتر از خود شیمی‌درمانی تهاجمی است. تنها کاری که باید انجام دهید، این است که به چند چراغ چشمک‌زن نگاه کنید و روزانه به برخی صداها گوش دهید.
مطالعات قبلی توسط محققان نشان داده است که نورهایی که با فرکانس 40 هرتز سوسو می‌زنند و صداهایی که با سرعت یکسان پخش می‌شوند، می‌توانند مغز را تحریک کنند تا نوسانات گامای بیشتری تولید کند. این امواج مغزی از 25 تا 80 هرتز متغیر هستند و زمانی رخ می‌دهند که شما بسیار هوشیار هستید و به مواردی مانند تمرکز کمک می‌کند.
از آنجایی که به نظر می‌رسد افراد مبتلا به بیماری آلزایمر با این امواج گاما مشکل دارند، محققان مؤسسه فناوری ماساچوست به این فکر افتادند که آیا این می‌تواند یک درمان ساده برای بهبود علائم آنها باشد و مطمئنا، آزمایش‌ها روی موش‌ها کاهش التهاب، سطوح پایین‌تر پروتئین‌های سمی که تصور می‌شود به انحطاط عصبی کمک می‌کنند و بهبود در تست‌های شناختی پس از نور و صدا درمانی را نشان داد. در این مطالعه جدید، محققان مؤسسه فناوری ماساچوست توجه خود را به یک بیماری متفاوت معطوف کردند و آن مغز شیمیایی بود.
این گروه درمان را روی موش‌های دارای مغز شیمیایی با دادن داروی رایج شیمی‌درمانی سیس پلاتین به مدت پنج روز، سپس پنج روز بدون دارو و پنج روز مجددا با دارو با تقلید از رژیم دوز مصرفی انسان‌ها، آزمایش کردند.
برخی از آنها «گاماتراپی» دریافت کردند که شامل یک ساعت قرار گرفتن در معرض نور و صدای 40 هرتز در روز بود، در حالی که گروه شاهد فقط شیمی درمانی را به تنهایی دریافت کردند.
سه هفته بعد، موش‌های گروه شاهد بسیاری از اثرات مغزی شناخته‌شده شیمی‌درمانی، از جمله حجم کوچک‌تر مغز، آسیب دی‌ان‌ای، التهاب و آسیب به میلین را که پوشش محافظ اطراف نورون‌ها است، نشان دادند. جمعیت سلول‌های مغزی آنها که میلین تولید می‌کنند، به نام الیگودندروسیت (oligodendrocyte) نیز کاهش یافت.
با این حال، موش‌هایی که در طول مدت شیمی درمانی روزانه گامادرمانی دریافت کردند، کاهش قابل توجهی در همه این علائم نشان دادند. آنها همچنین در آزمایشاتی که حافظه و عملکرد اجرایی حیوانات را اندازه‌گیری می‌کنند، بسیار بهتر عمل کردند.
هنگامی که محققان بیان ژن را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند که ژن‌های مرتبط با التهاب و مرگ سلولی در موش‌هایی که تحت درمان با گاما درمانی قرار گرفته‌اند، سرکوب شده‌اند.
لی-هوئی تسای (Li-Huei Tsai)، نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: این درمان می‌تواند آسیب دی‌ان‌ای و التهاب را کاهش‌دهد و تعداد الیگودندروسیت‌ها را افزایش دهد. الیگودندروسیت‌ها سلول‌هایی هستند که میلین اطراف آکسون‌ها را تولید می‌کنند. ما همچنین دریافتیم که این درمان باعث بهبود یادگیری و حافظه و افزایش عملکرد اجرایی در حیوانات می‌شود.
مشخص شد که این مزایا، حداقل تا حدی، تا چهار ماه پس از درمان باقی می‌مانند و گامادرمانی اگر همزمان با شیمی‌درمانی به جای شروع پس از آن انجام شود، بسیار بهتر عمل می‌کند.
مطالعات بعدی اثرات مثبت مشابهی را در موش‌هایی که داروی شیمی درمانی متفاوتی به نام متوترکسات دریافت می‌کردند، نشان داد. در حالی که آزمایش‌ روی موش‌ها شامل کاشت‌های مغزی برای رساندن مستقیم نور و صدا به نورون‌ها بود، آزمایش‌های انسانی قبلی برای آلزایمر نشان داده‌اند که مزایای مشابهی را می‌توان تنها با استفاده از یک صفحه نمایش هماهنگ و بلندگو به دست آورد. اگر این روش کارساز باشد، می‌تواند به بخشی استاندارد از شیمی‌درمانی برای بیماران تبدیل شود تا درمان نجات‌بخش کمتر برای آنها ناراحت‌کننده باشد.
این گروه همچنین قصد دارند گاماتراپی را در برابر سایر بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و مولتیپل اسکلروزیس به طور مخفف ام‌اس آزمایش کنند. آزمایش‌های بالینی روی بیماران مبتلا به آلزایمر نیز در حال انجام است.
این تحقیق در مجله «Science Translational Medicine» منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.siasatvabazaryabi.ir/Fa/News/736949/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از یک چارچوب جدید برای ساخت اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی

سنگ کاغذ قیچی با نسخه جدید ChatGPT

آپدیت One UI 6.1 گلکسی A33 و A73 سامسونگ رسما عرضه شد

این نسخه بازطراحی‌شده گوگل مپ است

بومی‌سازی جوهرهای نانو آنتی‌باکتریال خودکار در کشور

پس از گوگل، OpenAI نیز قراردادی را با ردیت برای استفاده از مطالب آن امضا کرد

پشتیبانی از گوگل درایو به ChatGPT اضافه شد

تحقیقات اروپا از وضعیت ایمنی کودکان در فیس‌بوک و اینستاگرام

زمان انتشار بازی GTA 6 مشخص شد

آمار نشان می‌دهد که تقاضا برای آیپدهای جدید رو به افزایش است

تجهیز «ChatGPT» به حافظه دائمی

حق‌طلبی و عدالت‌خواهی امروز در مقابل نظام سلطه به برکت خون شهدا حاصل شده است/ پارک موزه دفاع مقدس ساری می‌تواند یکی از مراکز گردشگردی برای مردم با هر سلیقه‌ای باشد

اندروید 15 سیستم ویبره گوشی‌ها را هوشمند می‌کند

«خوابیدن» سموم مغز را دفع نمی‌کند!

چرا بشر هنوز به مریخ نرسیده‌ است؟

دختران شهدای گیلان تجلیل شدند

سفر دوم رئیس جمهور به مازندران پربار خواهد بود

گلکسی A53 سامسونگ به One UI 6.1 آپدیت شد

برپایی نمایشگاه عکس رضوی در جزیره کیش

برگزاری امتحانات سراسری انجمن خوشنویسان کیش

مادر شهیدان والامقام «دهشت حائری» به فرزندان شهیدش پیوست

گوگل نسخه مخصوص مدارس هوش مصنوعی Gemini را راه‌اندازی می‌کند

ربات فضانوردی که به زودی به ایستگاه فضایی چین می‌رود

ابلاغ پیام تبریک رحیم سرهنگی به روابط عمومی سازمان منطقه آزاد کیش در 27 اردیبهشت/ حضور جداگانه دو معاون این سازمان برای قدردانی از تلاش کارکنان این روابط عمومی

ارزشمندترین گوشی 5G دنیا معرفی شد

احتمال مرگ زودهنگام مردانی که تستوسترون پایینی دارند!

تمرین فضانوردان ⁧آرتمیس⁩ برای بازگشت به ماه، با لباس و ابزار جدید

تعهدات افزایش تعرفه اپراتورها چگونه بررسی می‌شود؟

اندروید 14 برای تلویزیون با قابلیت تصویر در تصویر معرفی شد

شبیه‌ساز بازی RetroArch برای iOS منتشر شد

اولین تریلر گیم‌ پلی بازی The Casting of Frank Stone منتشر شد

تبلیغ جدید سامسونگ باعث خشم اپل بازها می‌شود

دعانویس نه! پیدا کردن نیمه گمشده خود را به هوش مصنوعی بسپارید

مهارت هوش مصنوعی افراد زنگ خطر بیکاری شما

تصاویری از یکپارچه سازی چهارمین فضاپیمای Starship

مایکروسافت دسته منحصربه‌فردی برای گیمرهای توان‌یاب معرفی کرد

اظهارات سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس درباره طرح صیانت

یک رصد از کهکشان قنطورس در فاصله‌ی 12 میلیون سالِ نوری از زمین

شفق قطبی را در کجا میشه دید؟

مدل تیتانیومی آیپد پرو 2024 با طلای 24 عیار معرفی شد

گوشی‌ها و خودرو شیائومی به هوش مصنوعی اختصاصی مجهز می‌شوند

شفق قطبی چگونه شگل می گیرد؟

بهینه سازی نظریه کرمچاله

دوربین GFX100S II توسط فوجی‌فیلم معرفی شد؛ حسگری بزرگ در بدنه‌ای کوچک

بسته الحاقی Lies of P تا قبل از پایان سال 2024 منتشر خواهد شد

یون‌ها به یاد می‌آورند!

مدیریت برتر بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان در حوزه رویداد جوانی جمعیت

آپدیت iOS 17.5 ظاهراً عکس‌های پاک‌شده قدیمی را به آیفون برمی‌گرداند

این گوشی چینی جدید سلطان دوربین گوشی های موبایل خواهد بود

چرا رسیدن به مریخ 7 ماه طول می کشد؟